arbetsterapeuterichile.blogg.se

Välkommen till vår blogg! Vi som skriver är två arbetsterapeutstudenter vid Luleå tekniska universitet som fått möjligheten att fara i väg utomlands, närmare bestämt till Chile för att samla in data till examensarbetet. Här kommer ni att få ta del av våra erfarenheter av hur arbetsterapeuter i Chile arbetar för att öka eller bibehålla personer med demens hälsa och välbefinnande. Ni kommer även få ta del av våra erfarenheter av att vistas i en annan kultur än vi är vana vid samt våra försök till att lära oss spanska.. Hoppas ni vill följa med oss på vår resa! Nu kör vi!

Resan hit och första dagen på plats i chile

Publicerad 2016-01-27 00:19:01 i Allmänt,

Hej! I måndags påbörjade vi äntligen vår resa till Chile. Vi startade vår resa i Göteborg för att sedan mellanlanda två gånger på vägen för att slutligen landa på flygplatsen i Santiago. Resan tog totalt 22,5 h att genomföra. Efter att vi landat i Santiago och hämtat vårt bagage som lyckligtvis följt med hela vägen :D, begav vi oss för att möta vår hyresvärd för att få nycklarna till vår lägenhet som vi ska hyra under vår vistelse. Lägenheten var precis som vi föreställt oss och vi fick en noggrann genomgång av lägenheten och dess tillhörigheter. Vi tror att vi kommer att trivas bra här.
Efter att ha installerat oss i lägenheten gick vi till närmsta restaurang som vår hyresvärd tipsat oss om. Efter att ha ätit oss mätta och belåtna på restaurangen gick vi tillbaka till lägenheten för att sova middag (i ca 1 h). Vi avslutade sedan dagen med att gå till närmsta mataffär för att handla de nödvändigaste.
Vi ser nu fram emot en god natt sömn och allt som vi kommer att uppleva de kommande veckorna.

(Hittills har det gått hyftast bra att ta oss fram genom att prata engelska men fortsättning följer...)

// Ciao Karin och Josefine


 
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2016-01-27 08:05:18

/Maria åh det ser härligt ut 😊

Postat av: Mari

Publicerad 2016-01-27 09:44:04

Härligt! Lång resa men det är det väl värt?

Svar: Haha, oja det var det! :)
Karin och Josefine

Postat av: Anonym

Publicerad 2016-01-29 09:10:30

KOmmer att bli fantastiskt att följa er resa! :D /Liza

Postat av: Anonym

Publicerad 2016-01-29 09:10:51

KOmmer att bli fantastiskt att följa er resa! :D /Liza

Postat av: Maria Teresa

Publicerad 2016-04-17 09:35:56

Hej Karin och Josefin
Så roligt! Har sett alla bilder, fantastisk!!. Jag har glömt så vackert mitt land är, fick lite nostalgi. Jag är född i Santiago-Chile och har bott i Sverige-Luleå i 30 år. Så bra att ni valde Chile som land till examensarbete, säker har ni mycket bra att berätta. Det skulle vara så roligt att få träffa er och prata just Chile och hur ni upplevde eran vistelsen y mitt land.
Hälsningar
Maria Teresa

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Karin och Josefine

Arbetsterapeutstudenter vid Luleå tekniska universitet

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela