arbetsterapeuterichile.blogg.se

Välkommen till vår blogg! Vi som skriver är två arbetsterapeutstudenter vid Luleå tekniska universitet som fått möjligheten att fara i väg utomlands, närmare bestämt till Chile för att samla in data till examensarbetet. Här kommer ni att få ta del av våra erfarenheter av hur arbetsterapeuter i Chile arbetar för att öka eller bibehålla personer med demens hälsa och välbefinnande. Ni kommer även få ta del av våra erfarenheter av att vistas i en annan kultur än vi är vana vid samt våra försök till att lära oss spanska.. Hoppas ni vill följa med oss på vår resa! Nu kör vi!

Varierande pluggmiljöer... och besök på vingård

Publicerad 2016-02-29 19:37:55 i Allmänt,

Hejsan allihop! 
 
Ursäkta att vi inte varit så flitiga att uppdatera förra veckans aktiviteter, nu kommer här en sammanfattning på gårdagens vecka :)

Förra veckan fortsatte vi  att arbeta med vår dataanlays, vi har även stämt träff med arbetsterapeuterna på centret för att göra ytterligare två intervjuer som vi ska komplettera vårt material med. 

För att variera vår studiemiljö pluggade vi dels på ett bibliotek/café mitt i en park (10 min ifrån vår lägenhet) och även på Biblioteca de Santiago. Båda platserna har verkligen varit toppen att plugga på! På bibloteket/cafét har vi kunnat sitta ute på en terass i skuggan och dricka cappuccino och plugga samtidigt, fullkomligt underbart! Att kunna sitta ute i värmen och grönskan blir man genast mer motiverad att plugga och att samtidigt kunna beställa in cappuccino eller något annat gott gör det väldigt lyxigt! Biblioteca de Santiago hade även det sina fördelar! Så fort vi steg in genom dörren på biblioteket blev vi rejält omhändertagna. Efter att ha pratat med receptionisten om att vi önskade få använda en dator, ringde denna efter en av sina kollegor som kunde prata engelska. Efter en stund kom det en kvinna som glatt hälsade på oss och visade oss runt i bibliotekets olika lokaler. Hon var lärare och utbildade personer att använda datorer "datorteknik"? Hon öppnade upp en av hennes datalokaler, där datorer var utspridda över hela rummet. Hon sa att hennes datalokaler får vi använda hur mycket vi vill under bibliotekets öppetider, sålänge hon inte skulle ha lektioner i någon av lokalerna och detta skulle vara gratis för oss. Vi trodde inte våra öronen, det var ett väldigt fint erbjudande som vi glatt tog emot. Så hit kommer vi att komma fler gånger!:)
 
I helgen så åkte vi iväg på en dagsutflykt till vingården Viña Concha y Toro. Det bjöds på vackra vyer, mysiga miljöer och provning av goda viner. Det är bl.a. här som vinet Casillero del Diablo produceras. Vi hade beställt en engelsktalande guide och de som deltog i gruppen var dels från Frankrike, Chile och USA. Vi fick ta en runda ut på vingårdsodlingen där flera sorters vindruvor växte, vi fick lov att smaka på vilken vindruvsorts som föll oss i smak. Vi provade att äta bl.a.    . Vi avslutade turen med att äta varsin god middag på vingårdens restaurang. 
 
Dagarna bara flyger förbi här och nu är det endast tre veckor kvar av denna resan. Vi njuter av varje dag som kommer och vi känner oss lyckligt lottade att vi hittills haft en sådan bra resa. Nu ska vi ned till parken igen och sätta oss på cafeét och fortsätta med dataanlysen. I morgon är det dags att åka till centret igen för att träffa arbetsterapeuterna och hålla våra intervjuer med dem. Ska bli roligt att få komma till centret igen!
 
Vi ska bättra oss med uppdateringen här på bloggen:) Ta hand om er där hemma! 
 
Ciao! 
 
Josefine och Karin 
 
 
 
Biblioteca de Santiago
 
 
Datalokalen som vi så snällt får använda:)
 
 
Biblioteket/Cafeét i parken
 
 
 
 
 
 
 
Vovvsingen som bestämde sig för att följa oss från parken till cafeét, för att sedan ligga och vakta oss medan vi plugga :)
 
Entren till Viña Concha y Toro
 
 
 
 
 
Salud!
 
 
 
Vinkällaren

Om

Min profilbild

Karin och Josefine

Arbetsterapeutstudenter vid Luleå tekniska universitet

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela