arbetsterapeuterichile.blogg.se

Välkommen till vår blogg! Vi som skriver är två arbetsterapeutstudenter vid Luleå tekniska universitet som fått möjligheten att fara i väg utomlands, närmare bestämt till Chile för att samla in data till examensarbetet. Här kommer ni att få ta del av våra erfarenheter av hur arbetsterapeuter i Chile arbetar för att öka eller bibehålla personer med demens hälsa och välbefinnande. Ni kommer även få ta del av våra erfarenheter av att vistas i en annan kultur än vi är vana vid samt våra försök till att lära oss spanska.. Hoppas ni vill följa med oss på vår resa! Nu kör vi!

Vidga vyerna

Publicerad 2016-01-31 02:50:36 i Allmänt,

Hej hallå everybody...
Jag (Karin) är äntligen på fötter igen :D! Idag (lördag) har det bjudits på ett riktigt vackert väder hela dagen. I Santiago så brukar dagarna vara som varmast mellan  kl 15.00- 20.00, därför valde vi att på förmiddagen ta oss till Gran Torre Santiago för lite shopping. Gran Torres Santiago är är en skyskrapa på 64 våningar som räknas som den högsta byggnaden i Sydamerika och erbjuder många våningar med  butiker och restauranger. Med hjälp av metron tog vi oss till byggnaden och det var inte svårt att hitta ingången då alla människor gick på led in till entren. Det var tydligen inte bara vi som skulle handla denna lördagen. Om vi skulle gått igenom alla butiker som fanns i byggnaden hade det nog tagit oss två heldagar, det var så enormt mycket butiker. Vi hade vår lilla inköpslista, så vi lyckades iallafall gå igenom 5 butiker. Högst på listan var att finna svala, tunna, långbyxor som vi kunde ha på oss när vi besöker centret och som även kunde bäras en riktigt varm dag.  Jackpot för både mig (Karin) och Josefine! 
 
När vi kom hem till lägenheten gjorde vi ett snabbt ombyte från shoppingklädsel till bikinis. Det var nu dags att prova vår pool på 25 våningen och njuta i solen, det är ju trots allt lördag! När vi gick upp för att sola och bada var kl 17.oo på dagen men ändå 32 grader varmt! Det var en underbar vy, vi kunde se ut över hela Santiago. Det blev aldrig något dopp i polen, det kommer :) istället blev det att vi glassade i solen och njöt. Vi träffade på en jättetrevlig tjej vid namn Rebeca som också bor i denna bygganden, hon är amerikanska och har varit i Santiago i 5 månader. Hon kunde spanska, så hon jobbade här med att lära ut engelska. Hon sa till oss att om vi någon gång får problem med spanskan eller behöver hjälp med andra saker, så var det bara att komma till henne när helst vi ville. 
 
Dagens spanskaord: Donde esta.. (Vart ligger..? Vilket är väldigt användbart att kunna om vi till exempel gått fel och behöver hjälp att hitta rätt väg). La cuenta, por favor? (Kan vi få notan, tack?)
 
Hoppas allt är fint med er där hemma?! Nu är det dags att lägga sig:)
 
Ciao
 
Josefine och Karin
 
 
 

Om

Min profilbild

Karin och Josefine

Arbetsterapeutstudenter vid Luleå tekniska universitet

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela