arbetsterapeuterichile.blogg.se

Välkommen till vår blogg! Vi som skriver är två arbetsterapeutstudenter vid Luleå tekniska universitet som fått möjligheten att fara i väg utomlands, närmare bestämt till Chile för att samla in data till examensarbetet. Här kommer ni att få ta del av våra erfarenheter av hur arbetsterapeuter i Chile arbetar för att öka eller bibehålla personer med demens hälsa och välbefinnande. Ni kommer även få ta del av våra erfarenheter av att vistas i en annan kultur än vi är vana vid samt våra försök till att lära oss spanska.. Hoppas ni vill följa med oss på vår resa! Nu kör vi!

Inte många knop..

Publicerad 2016-01-29 01:36:09 i Allmänt,

Hejsan allihop!

Idag har vi inte gjort många knop då jag (Karin) blev dålig igår med frossa, huvudvärk och ont i kroppen och på toppen på det så vaknade jag (Karin) även idag med en rejäl hosta och snuva, så vi bestämde oss för att ta det lugnt idag. Det blev sängläge för mig idag men vi spenderade ändå dagen med att se över hur vi ska gå tillväga vid observationerna/ intervjuerna. Det var inte så svårt att komma på frågor till intervjun men desto svårare att bestämma oss för hur vi ska gå till väga vid observationerna för att samla in data som kan matcha vårt syfte med studien. Vi har dock kommit en bra bit på vägen idag med metod förberedelserna och eftersom vi inte ska träffa arbetsterapeuterna förrän nästa vecka på måndag har vi några dagar på oss att finslipa på alla detaljer.

Idag har vi för första gången lagat mat i vårt lilla kök här i lägenheten, det blev kyckling och potatis i ugn. Kycklingfilerna vi köpte var de största vi nånsin sett, här får man minsann mycket mat för pengarna! Till detta delade vi även på en avokado (även denna i storlek XL), det var nog den mest saftiga och goda avokando vi någonsin ätit. Frukt och grönt är verkligen av bra kvalité här, så det kommer det inhandlas mer av!
 
Vi lyssnade även idag vid matlagningen på Chiles topplista på spotify där det var låtar blandat på engelska och spanska. Vi kom verkligen i stämning då vi lyssnade på de spanska låtarna och förhoppningvis kommer vi bättre förstå vad de sjunger om i dessa efter vår vistelse här.

Dagens spanska ord: Pimientas = peppar (vi gissade att detta betydde peppar när vi köpte pimientas i affären när vi handlade igår, vilket visade sig vara en korrekt gissning :) )

Vi hoppas att jag (Karin) snart är på benen igen så att vi kan fortsätta med att arbeta vidare med examensarbetet och även fortsätta med att upptäcka Santiago. Ha det fint allesammans!
.
 
Adiós

Karin och Josefine
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Liza Ling Israelsson

Publicerad 2016-01-29 09:13:45

Härligt att läsa! Krya på dig Karin! Många sjuka nu när vi var i Luleå för MI-kursen. Hann precis hem igår då jag kände att även jag nog har trillat dit. Känns rätt ok idag men irriterar en del i luftrören. Hoppas du klarar dig Josefine! Sköt om er! /Liza

Svar: Tack så mycket! :) Tråkigt att höra att det var så många sjuka och att du trillat dit också! Hoppas du snart känner dig frisk igen! // Josefine och Karin
Karin och Josefine

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Karin och Josefine

Arbetsterapeutstudenter vid Luleå tekniska universitet

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela