arbetsterapeuterichile.blogg.se

Välkommen till vår blogg! Vi som skriver är två arbetsterapeutstudenter vid Luleå tekniska universitet som fått möjligheten att fara i väg utomlands, närmare bestämt till Chile för att samla in data till examensarbetet. Här kommer ni att få ta del av våra erfarenheter av hur arbetsterapeuter i Chile arbetar för att öka eller bibehålla personer med demens hälsa och välbefinnande. Ni kommer även få ta del av våra erfarenheter av att vistas i en annan kultur än vi är vana vid samt våra försök till att lära oss spanska.. Hoppas ni vill följa med oss på vår resa! Nu kör vi!

Andra dagen i Chile

Publicerad 2016-01-28 00:37:15 i Allmänt,

Idag har vi försökt att ordna med en del praktiska saker för att underlätta vår vistelse här i Chile. Dagen började med att vi tog oss till närmsta metro-station för att fylla på våra metro-kort som vår hyresvärd så snällt hade gett oss som en lite välkomst present. Att åka buss/tunnelbana i Chile kostar ca 12 kr per tur, så buss/tunnelbana känns som ett bra alternativ för att transportera sig. Efter att vi laddat på våra metro-kort tog vi vår första tur med tunnelbanan för att köpa SIM-kort till våra telefoner i en affär som lonley planet hade rekommenderat. Dock kunde inte personalen prata någon engelska så vi fick gå vidare. I nästa affär gick det bättre, personalen sa först att de inte kunde prata engelska men efter att ha försökt prata med oss på spanglish i några minuter gick det allt bättre att kommunicera via engelskan.
De flesta personer som vi hittills träffat i Chile har sagt att det inte kan engelska eller endast kan lite, men vi har ändå kunnat kommunicera bra via engelskan med dessa personer. Vårt intryck är att de flesta känner sig osäkra på språket (då de inte pratar engelska så ofta) men när de väl kommer igång flyter det på.

Idag gick vi även till en större mataffär som vår hyresvärd tipsat oss om. Mataffären var verkligen stor, och utbudet var brett. Frukten och grönsakerna såg jätte fräscha ut, som om de precis plockats, så vi fick köpt med oss en hel del frukt och grönsaker hem. I affären fanns till och med gluten- och laktosfria produkter vilket jag (Josefine) blev mycket glad för då utbudet av dessa produkter har varit ett orosmomenten inför resan.

Imorgon planerar vi att arbeta med våra intervjufrågor till vår studie större delen av dagen och även fundera över vad vi vill få ut av observationerna som vi ska utföra på centret. 

(Dagens spanska ord: Salida- vilket betyder "utgång" på spanska, något vi ska försöka komma ihåg när vi tar tunnelbanan så att v inte går fel- vi har redan insett att det är lite klurigt att hitta rätt i tunnelbanesystemet)

Ciao

Karin och Josefine

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Karin och Josefine

Arbetsterapeutstudenter vid Luleå tekniska universitet

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela