arbetsterapeuterichile.blogg.se

Välkommen till vår blogg! Vi som skriver är två arbetsterapeutstudenter vid Luleå tekniska universitet som fått möjligheten att fara i väg utomlands, närmare bestämt till Chile för att samla in data till examensarbetet. Här kommer ni att få ta del av våra erfarenheter av hur arbetsterapeuter i Chile arbetar för att öka eller bibehålla personer med demens hälsa och välbefinnande. Ni kommer även få ta del av våra erfarenheter av att vistas i en annan kultur än vi är vana vid samt våra försök till att lära oss spanska.. Hoppas ni vill följa med oss på vår resa! Nu kör vi!

Första observationen avklarad

Publicerad 2016-02-04 02:20:48 i Allmänt,

Hola!
Idag hade vi vår första observation av arbetsterapeuterna på centret. Färden till centret är på ca 50 min där vi börjar med att ta metron på morgonen och när tåget rullar in på perrongen och dörrarna öppnar sig är det en vägg av människor, alltså fullpackat. Några hoppar ut och där hoppar vi in för att fylla det lilla tomrummet. Du kan inte röra dig så trångt är det:) (tydligen är detta vanligt vid pendling vid jobbtider). Efter några banbyten hamnar vi iallafall på ett tåg som är luftigt och vi får lov att sitta ned, sedan avslutar vi med att ta en buss till centret.Området kring centret för personer med demens är stort och öppet och skiljer sig mycket från övriga stadsområdet som är klassats som en av de fattigaste områdena i Santiago. Vi har tagit foto så att ni ska få se i vilken miljö vi vistas i när vi besöker centret. 
 
Väl på plats blir vi som vanligt varmt välkomnade av personlen och vi får en uppdatering av vad arbetsterapeuterna har planerat för aktiviteter som vi ska observera. Vi vässar våra pennor och har anteckningsblocken i högsta hugg, vi blir placerade i en av hörnorna i rummet där aktiviteterna ska utföras tillsammans med arbetsterapeuterna och deltagarna. Vi observerade när arbetsterapeuterna utförde interventioner för kognitiv stimulans. Det var verkligen intressant och givande att se deras arbete, de engagaerar deltagarna på ett helt otroligt sätt. Man glömmer bort emellanåt att deltagarna har demens, då vi aldrig sätt något liknande tidigare, arbetsterapeuterna lockar verkligen fram deltagarnas engagemang. 
 
I morgon väntas tre intervjuer tillsammans med arbetsterapeuterna, det ska bli spännande!
 
Vi tänkte bjuda på lite bilder i detta inläget så att ni kan ta del av våra dagar och de mijöer vi vistas i. Ta hand om er där hemma. 
 
Ciao
 
Josefine och Karin
 
 
 
 
Här börjar området där centret ligger i
 
 
Inne i området där centret också finns
 
 
 
Centret är den byggnanden som syns till vänster:)
 
 
Dags för observation 
 
 
 Utsikten från 25:e våningen över Santiago (vi bor på 12:e)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Karin och Josefine

Arbetsterapeutstudenter vid Luleå tekniska universitet

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela