arbetsterapeuterichile.blogg.se

Välkommen till vår blogg! Vi som skriver är två arbetsterapeutstudenter vid Luleå tekniska universitet som fått möjligheten att fara i väg utomlands, närmare bestämt till Chile för att samla in data till examensarbetet. Här kommer ni att få ta del av våra erfarenheter av hur arbetsterapeuter i Chile arbetar för att öka eller bibehålla personer med demens hälsa och välbefinnande. Ni kommer även få ta del av våra erfarenheter av att vistas i en annan kultur än vi är vana vid samt våra försök till att lära oss spanska.. Hoppas ni vill följa med oss på vår resa! Nu kör vi!

En perfekt söndag

Publicerad 2016-02-01 01:25:03 i Allmänt,

Denna söndagen har varit precis så man önskar att alla ens söndagar ska vara. Jag och Josefine vaknar till solsken och känner att det här kommer bli en bra dag. Vi hade fått tips av vår hyresvärdinna Barbara att varje söndag så hålls en frukt-och grönsaksmarknad igång några kvarter bort och att vi måste besöka den. Detta gjorde vi och hit kommer vi att komma varje söndag. Längs kanalen var bord uppställda på rad och borden pryddes av fina och stora grönsaker och frukter, vi kände direkt att här vill ha gå loss:) Hos vissa säljare fick man berätta hur mycket man ville ha, på tragglig spanska och med vårt kroppsspråk fick vi det som vi önskade och hos vissa andra tog man en påse, fyllde den med de grönsaker och frukter som man ville ha, sen vägde dem det åt en och maskinen visade priset. Frukterna och grönsakrna var jätte goda och fina och även BILLIGA, vi kommer bli så bortskämda här. 
 
Brevid marknaden stod en kvinna med en kundvagn fylld med någon citrusfrukt, hon sålde färsk pressad juice för 12 kr och vi tog såklart vars sin. Det var smaskens! På väg hem hörde vi  från parken hög reggaeton musik och vi gick och spanade vad det var, parken var fylld av kvinnor och män som dansade Zumba med hjälp av en dansledare. Det var jätte härligt att se och vi fick reda på att varje söndag hålls det gratis lektioner i Zumba,  öppet för alla som vill, kl 11.30 och detta ska vi absolut prova! ZumBaaaa!!!
 
Sedan så smet vi upp till poolen, då dagen bjöd på 29 grader, och solade tills huden sade tack för idag:)! 
 
Efter solandet och badandet gick vi till mataffären för att inhandla alla varor som vi behöver denna veckan. 
 
Snart är det dags för oss att gå och lägga oss, vi är mycket spända och även lite smått nervösa då vi ska besöka centret i morgon för första gången och träffa alla i teamet. Det ska bli jätte roligt! Vi lovar att vi kommer att uppdatera er :D
 
 
Ta hand om er där hemma:)
 
Ciao
 
Josefine och Karin
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Karin och Josefine

Arbetsterapeutstudenter vid Luleå tekniska universitet

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela