arbetsterapeuterichile.blogg.se

Välkommen till vår blogg! Vi som skriver är två arbetsterapeutstudenter vid Luleå tekniska universitet som fått möjligheten att fara i väg utomlands, närmare bestämt till Chile för att samla in data till examensarbetet. Här kommer ni att få ta del av våra erfarenheter av hur arbetsterapeuter i Chile arbetar för att öka eller bibehålla personer med demens hälsa och välbefinnande. Ni kommer även få ta del av våra erfarenheter av att vistas i en annan kultur än vi är vana vid samt våra försök till att lära oss spanska.. Hoppas ni vill följa med oss på vår resa! Nu kör vi!

Dags för utflykt

Publicerad 2016-02-14 01:00:07 i Allmänt,

Hallå allesammans i Suecia!

Idag har vi utforskat Santiago ytterligare, det är det som våra helger är till för:) 

Vi tog oss idag till Quinta Normal där vi skulle besöka museumet Museo de la Memoria y los Derechos Humanos (Museum of Memory and Human Rights). Ett museum som skapades till minne för alla som föll offer under Pinochets styrelse (1973-1990) och även för att visa omvärlden vad som föregick under denna tiden, så att det aldrig händer igen. All information var på spanska, så vi fick låna varsin telefon som vi gick runt och lyssnade med. Museet var väldigt stort så det tog ca 3h att ta sig igenom alla delarna. Vi fick stegvis följa åren som gick. Det var fruktansvärt att ta del av vad som hände under denna tiden! Vissa rum var alldeles för känslomässigt gripande, så de fick vi hoppa över. 

 Efter museet var vi utsvultna, så vi tog tunnelbanan till ett köpcenter och tog oss en måltid. Vi svängde även inom Starbucks, vi kunde inte motstå frestelsen:) Sen tog vi oss till Plaza de Armas och besökte kyrkan igen (som vi snabbt var inom förra helgen på vår guidade tur) och tog oss tid att utforska dess enorma rum. Sen tog vi oss en sväng på stan och det var omöjligt att undvika att det närmar sig alla hjärtans dag. På alla gator stod försäljare och sålde alla hjärtans dag presenter: blommor, ballonger, stora teddy björnar, allt allt allt. Många par såg vi där tjejerna glatt gick och bar på dessa stora björnar och ballonger. Så även här är det "alla- hjärtans-dag-hetts".

 När vi tog tunnelbanan hem så var vagnen proppad med folk och där fanns en man som stod och spelade dragspel (många som spelar något instrument medan de åker i tunnelbanan). Han spelade högt och hetsigt, likt musiken som spelas vid cartoon filmer och mitt i denna trånga vagn stod en glatt leende man och pekade på Josefines shorts och undrandes tittar vi ner för att se vad han menar och då får vi se en enormt stor mal som kryper på Josefines shorts. Josefine slår snabbt bort malen och då börjar kalabaliken. Malen flyger upp på en kille bredvid som börjar steppa och slå bort malen och sen flyger den till en annan kille som får panik och gör allt för att få bort den. Denna scenen var tagen ur en komedifilm, malen skapade kalabalik bland passagerarna och den hetsiga dragspelsmusiken gjorde allt ännu mer komiskt. Skrattandes hoppar vi ut från vagnen.

 Nu har vi bakat havre bollar (havre+ banan+kanel) och ska se Mello, tro inte att vi missar Mello fast vi är i Santiago:) I morgon väntar frukt-och grönsaksmarknaden och Zumba :D!!!

 Hoppas allt är fint där hemma i Sverige. Ta hand om er:)

 
Ciao
 
Josefine och Karin
 
 
 Utanför museet
 
 
Här i Chile heter Josefine såklart Josefina :)
 
Inte läge för maljakt

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Karin och Josefine

Arbetsterapeutstudenter vid Luleå tekniska universitet

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela