arbetsterapeuterichile.blogg.se

Välkommen till vår blogg! Vi som skriver är två arbetsterapeutstudenter vid Luleå tekniska universitet som fått möjligheten att fara i väg utomlands, närmare bestämt till Chile för att samla in data till examensarbetet. Här kommer ni att få ta del av våra erfarenheter av hur arbetsterapeuter i Chile arbetar för att öka eller bibehålla personer med demens hälsa och välbefinnande. Ni kommer även få ta del av våra erfarenheter av att vistas i en annan kultur än vi är vana vid samt våra försök till att lära oss spanska.. Hoppas ni vill följa med oss på vår resa! Nu kör vi!

Analys av data och soliga kvällar vid poolen

Publicerad 2016-02-21 00:06:33 i Allmänt,

Hej Suecia!
Vi har inte glömt bort er. 
 
Denna vecka har vi påbörjat analys av det material som vi samlat in då vi intervjuat/observerat arbetsterapeuterna på centret. Det känns skönt att ha påbörjat att gå igenom materialet eftersom vi förstått att dataanalysprocessen både tar tid och kan vara något energikrävande. Hittills har det dock varit mycket intressant att gå igenom materialet, som tidigare nämnt är vi väldigt inpirerade av de arbete som arbetsterapeuterna utför här. Däremed känns det kul att få lyfta fram det i vårt exemensarbete.
Vi har såklart smitit upp till poolen någon gång, det har hjälpt för att hålla motivationen till plugget uppe, så förhoppningsvis kommer vi hem till Sverige om några veckor både visare och brunare ;). Vi har även hälsat på vårt fina gym i dagarna.

I dag (lördag) var det dags att utforska Santiago ytterligare. Vi tog oss till berget Santa Lucia och vandrade berget upp. Det var inte så fysiskt krävande som det låter, utan det var ett litet berg som inte krävde någon vidare klättringsteknik utan vi vandrade upp till toppen med hjälp av de fina trapporna som slingrade sig längs bergsväggen. Utsikten var mycket vacker, vi såg ut över hela Santiago.Bilden kommer självklart att publiceras:) När vi kom ned från berget igen tog vi oss en vitamin boost,färskpressad clementin!! jammi jammi.
 
Sedan strosade vi runt i centrum och tog oss till en marknad i Bellavista, där vi fick shoppat lite chilenska fynd. Bland annat smycken till oss båda, innehållande den blåa stenen som finns här i Chile och heter  Lapis Lazuli. Mycket hungriga efter våra upptäckter satte vi oss på en mysig restaurang.
 
Josefine har även varit flitig idag och tvättat och det är så här att vi alla som bor i denna bygganden (25 våningar med lägenheter) delar en tvättstuga. Man bokar ingen tid utan man går ned och tar en tvättmaskin som är ledig. Dock måste man ta ut tvätten på sekunden annars är det någon annan person som plockat ut våran tvätt och lagt över den i en tvättkorg. Detta hände idag, dock med ett litet komiskt insalg. Josefine körde all vår tvätt och kom inte ned exakt den tiden som maskinerna var klara och då möts hon av att alla fyra maskiner är tömda, nedstoppade i en korg. Generat står en kille och ursäktar att han plockat ut dem, inga problem såklart då vi slipper plocka ut dem MEN en maskin var fylld med underkläder som han då plockat ut. Kanska bara vi som finner detta underhållande, men lite kul är det:)
 
Nu har vi laddat upp med en massa frukt, det väntas Mellofest här i lägenheten och till det bjuds det på fruksallad och bakade havrebollar. Mums!
 
Hoppas alla har det fint där hemma, i morgon väntas frukt-och grönsaksmarknaden, Zumba och besök på en vingård!

Ciao Karin och Josefine
 
Här började vi att gå upp för berget:)
 
 
 
Ansträngande att promenera;)
 
En av många trappor som tog oss till bergets topp
 
 
 
Många platser att njuta på
 
Utsikten från toppen av Santa Lucia
 
Vilket håll vi än tittar åt så har vi de vackra bergen i bakgrunden
 
Vi klarade det:)
 
Svalkande 
 
Smaskens:)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Karin och Josefine

Arbetsterapeutstudenter vid Luleå tekniska universitet

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela